Головна » 2018 » Січень » 17 » До 80 річчя з дня народження Василя Стуса, у бібліотеці підготовлено книжкову виставку «Україні він серце віддав»
09:43
До 80 річчя з дня народження Василя Стуса, у бібліотеці підготовлено книжкову виставку «Україні він серце віддав»

Мета нашої виставки – розкрити постать Василя Стуса на тлі історії України 1960-х років. Сьогодні ми пропонуємо читачеві художні твори поета,та історичні дослідження.

Василь Стус – один з представників того покоління, надламаного, але незломленого і нескореного. Бунтівного. Трагічного. Чесного покоління.

  • експозиція повертає користувачів у ті буремні 60-ті. До вашої уваги – ретроспектива представлених матеріалів від перших несміливих публікацій 90-х до сьогоднішнього розмаїття думок, поглядів, течій, від центральних видань з першими добірками віршів до повного зібрання творів В.Стуса в 6-ти томах (9-ти кн.), де поет виступає як реформатор української поетичної мови, справжній новатор у галузі витонченого слова. Надія Світлична в одному з інтерв’ю наголосила: «Василь Стус за своїм покликанням і з ласки Божої – поет. Він поет не тільки непересічний, а рідкісний своїм талантом і культурою».

Під час перегляду кн..виставки молодь не тільки переглядали твори поета, а й із задоволенням читали його вірші.

Віддзеркалюють вагомість таланту і майстерність поета його переклади англійською, французькою, німецькою мовами. А листи з таборів, щоденникові нотатки доносять до нас відомості про Стуса як люблячого чоловіка і батька, непохитного, безкомпромісного борця за права людини. Скільки в них тепла, щирості, і, водночас, болю від роздумів про дволикі шести десяті. Вже кілька років, як наша книгозбірня поповнилася унікальним виданням. Це фундаментальне літературознавче дослідження сина поета Д.Стуса «Василь Стус: життя як творчість» (К., 2004). Сюди увійшли неоціненні біографічні, історичні, побутові, психологічні деталі.

Бібліограф Лариса Кравченко презентувала бібліодайджест «Журавлями небесними на Вкраїну вернусь».

Настали інші часи,ті часи, про які мрів В.Стус і за які боровся. Тепер кожний із нас може спокійно прочитати вірші незламного поета, мужнього сина України. Його вірші піднімають наш дух.

Переглядів: 284 | Додав: DOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: