Головна » 2015 » Лютий » 18 » «Їм вклоняється українська земля»
09:44
«Їм вклоняється українська земля»

Зустріч за круглим столом

 

 17 лютого у Теофіпольській центральній районній бібліотеці  за сприяння відділу культури Теофіпольської РДА відбулася зустріч за круглим столом «Їм вклоняється українська земля»

учнів 11 класу Теофіпольської ЗОШ №1 з воїнами-афганцями, а саме: Процковим Володимиром, Андрієм Лебедем, Віктором Шевчуком, Михайлом Сидоруком,  волонтерами -  Сергієм Морозом, Олександром Колєсніком, Юрієм Гурським з  метою  вшанування воїнів, які  виконували інтернаціональний обов’язок, Героїв Майдану, Героїв, які воюють, воювали і полягли на сході України, захищаючи нашу землю.

Перед запрошеними виступив перший заступник голови Теофіпольської районної державної адміністрації  Вільшинський Петро Григорович, який подякував воїнам-афганцям і тим, хто на сьогоднішній  день  відстоює вільну, демократичну, чесну Україну. Хвилиною мовчання вшанували впавших мертвими за світле майбутнє нашої держави,учасників бойових дій, які загинули на території Афганістану.

Ведуча заходу  бібліограф Тетяна Григорчук презентувала два відеосюжети «Герої не вмирають»  (пам’яті Небесної Сотні), «Я тобі наказую жити» (пам’яті, загиблим в АТО) та презентацію, підготовлену Теофіпольською ЦРБ «Афганістан болить в моїй душі» (про воїнів-афганців нашого району).

         Спогадами про  нелегку Афганську війну поділився голова районної громадської організації ветеранів Афганістану  Володимир  Процков та звернувся до старшокласників із закликом гарно навчатись, розвивати спортивний дух, творчі здібності.

         Сьогодні, на нашу рідну землю прийшло лихо-біль утрат в зоні АТО. Майже рік ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації.  І наші земляки,  не задумуючись ні на мить, теж  пішли боронити кордони держави. Від імені тих волонтерів, на чиїх плечах тримається  армія, виступив Сергій Мороз,

який розповів учням про нелегкі будні волонтерської справи, про проведення благодійних акцій у нашому районі на підтримку бійців-земляків, про поїздки у зону АТО, наголосив, що наш волонтерський рух є одним із найсильніших в області, закликав долучатись до волонтерської діяльності і подякував тим, хто приймає у цьому активну участь.  А Олександр Колєснік розповів про побачену війну на Сході і дивувався хоробрості, силі військового духу та витримці наших хлопців-захисників, які серед руїн, понівеченої  землі та техніки   хоробро захищають нас.

А присутнім він подарував пісню «Донбас у вогні», яка вперше прозвучала поблизу Донецького аеропорту, написану Тадеушем Островським, рядки якої поклала на музику Наталія  Шевченко. Пісня знайшла відгук у серці кожного присутнього.

Директор Теофіпольської ЦРБ Рудик Світлана закликала молодь долучатись до волонтерської діяльності, брати приклад з героїв та побажала всім  здоров’я, щастя, миру,    душевного спокою, злагоди, добробуту  у великому домі, який зветься Україна.

 

Переглядів: 513 | Додав: DOS | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0