Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Послуги бібліотеки для внутрішньо переміщених осіб.
09:27
Послуги бібліотеки для внутрішньо переміщених осіб.

       Відповідно до норм міжнародного права мешканці , які покинули домівки в зонах конфлікту, побоюючись за своє життя та здоров’я,  становлять нову категорію людей – внутрішньо переміщені особи (ВПО).  А бібліотеки можуть надавати  послуги ВПО, щоб стати ефективними центрами підтримки громад в умовах воєнної загрози.

 

ДО ВАШОЇ УВАГИ!

КОЖЕН ІЗ ВАС МОЖЕ:

 

- користуватися інформацією про склад бібліотечних фондів через довідково-пошуковий апарат;

 - користуватися допомогою фахівців бібліотеки в пошуку джерел інформації;

 - отримувати необхідні документи з фонду бібліотеки для користування;

 - користуватися електронними ресурсами;

 - одержувати документи або їх копії через міжбібліотечний абонемент (МБА);

 - відвідувати різноманітні культурні заходи, що відбуваються у бібліотеці.

 У Теофіпольській ЦРБ діють:

 Центр регіональної інформації, що надає вільний доступ населенню до інформаційних ресурсів місцевого самоврядування: законодавчих, нормативних, статистичних, економічних матеріалів.

  •  ПДГ (пункт  доступу громадян до офіційної інформації), де користувачі бібліотеки мають можливість отримати інформацію органів державної влади та дізнатись, яким чином можна долучитись та впливати на законодавчий процес.
  • Пункт вільного доступу до Інтернету, який дає можливість покращити доступ населення до інформації. До послуг користувачів: три робочих місця з доступом до Інтернет; індивідуальні консультації для всіх, хто потребує допомоги спеціаліста при роботі в Інтернет; запис отриманої інформації на електронні носії.
  •  Клуби за інтересами “Дівчинка. Дівчина. Жінка.” та “ЮНІКС”.

 Ви зможете скористатися довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки (алфавітний та систематичний каталоги; картотеки: краєзнавча, законодавчих актів, письменників-лауреатів, персоналій, предметна та систематична картотека статей; енциклопедії; довідники; словники).

 

Переглядів: 562 | Додав: DOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: