Головна » 2015 » Липень » 28 » Зустріч за круглим столом з теми:
14:59
Зустріч за круглим столом з теми:

 

 

«Святий рівноапостольний Володимир – творець української держави»

 

28 липня – день Хрещення Київської Русі та пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, що є загальнодержавним святом в Україні. Цього року  відзначаємо 1000-ліття з дня Його представлення.  Саме  ця знакова подія визначила наше сьогодення і визначатиме наше майбутнє, адже князь Володимир заклав початок і державотворенню, і християнізації, започаткував духовний  та культурний розвиток українського народу.

Наша історія була різною, але на те вона й історія, щоб навчати нові покоління не робити помилок минулого. І гарним прикладом для цього є постать князя Володимира. Перш ніж втілювати зміни, проводити люстрацію у своїй державі, він здійснив люстрацію своєї душі, очистився і возвеличився у вірі.

 З цієї нагоди в Теофіпольській  ЦРБ проведено зустріч за круглим столом з теми:  «Святий рівноапостольний Володимир – творець української держави», на якому були присутні заступник голови Теофіпольської РДА - Фільчук Тетяна Василівна, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю  - Барановська Ірина Михайлівна, головний спеціаліст відділу культури - Садов’юк-Поберезька Маріанна Григорівна, працівники відділу культури, РБК, ЦРБ та РДБ, дорослі користувачі бібліотеки та діти.

 

 

На початку заходу  в аудіозаписі прозвучала поезія Олександра Олеся «Володимир Великий». Далі ведуча Тетяна Григорчук коротко розповіла про життя та діяння князя Володимира, запропонувала присутнім переглянути презентацію «…Ідуть віки, похмурі і суворі, та сяють нам твої діла, як зорі…». А вчитель історії Теофіпольської ЗОШ №1  Станчук Олена Іванівна цікаво та всеохоплююче описала історичну епоху, за якої князював Володимир, розповіла про прийняття християнської віри на Русі, також дала вичерпну характеристику політиці Володимира Великого  як творця міцної  української  держави, цитуючи  думки визначних  істориків, філософів, посилаючись на стародавні літописи, також вона проілюструвала та порекомендувала  низку підручників, посібників користувачам.

 

Під час круглого столу присутнім було запропоновано переглянути відеоролики «Історія України в іменах: Володимир Великий» та «Історія виникнення гривні».

 

А бібліотекарі відділу обслуговування підготували книжкову виставку «Святим Хрещенням землю нашу просвітив».

Варто відзначити, що День пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира є сьогодні в Україні святом і релігійним, і національним, Його доленосний вибір визначив всю подальшу історію нашого боголюбивого українського народу. Сьогодні, як ніколи, нам потрібен мир і єдність. І саме князь Володимир своїм життям і діяльністю вказує нам на приклад єдності та умиротворення. Ми надіємося і віримо, що життєвий подвиг князя Володимира для наших сучасників стане справжнім взірцем для наслідування.

 

 

 

 

Переглядів: 475 | Додав: DOS | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: