Головна » 2018 » Січень » 24 » Бій під Крутами
14:56
Бій під Крутами

 

29 січня виповнюється 100 річчя знаменитого за своєю  трагічністю  і героїзмом бою під Крутами. Ця подія займає одне із чільних місць у новітній історії Української держави.

 

З метою ознайомлення читачів з цими трагічними сторінками історії 24 січня в читальному залі Теофіпольської районної бібліотеки  проведено героїчний екскурс «І слава їх встає безсмертна…» для старшокласників ЗОШ №1 . Із розповіді бібліотекаря Тетяни Маринюк учні  дізнались про трагедію під Крутами, де у 1918 році в нерівному бою з більшовицькими військами полягли за незалежність України більше 300 молодих патріотів – студентів Київського університету Святого Володимира, юнаки військових шкіл та учнів Кирило-Мифодіївського братства. Учасниця  заходу Юлія Франчук студентка Хмельницького кооперативно- економічного коледжу  читала патріотичні твори, присвячені героям Крут.

 

 

На закінчення заходу присутні отримали пам’ятні листівки «Памятай про Крути», які підготувала бібліограф Лариса Кравченко.

 

До цієї дати, протягом 25-30 січня в центральній районній бібліотеці діяла історико-патріотична виставка-пам"ять. На кн.. виставці представлена література про події, що відбулися поблизу селища Крути, невідомі та маловідомі документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою.

 

 

Бібліограф Лариса Кравченко підготувала листівки «Памятай про Крути».

День памяті Героїв Крут  не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Крутянський бій став національним символом для десятків поколінь борців за свободу та незалежність.  Жертовності та героїзму Крут забувати не можна.

Переглядів: 259 | Додав: DOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: