Головна » 2018 » Січень » 17 » Презентація книги Сергія Лойка «Аеропорт»
11:28
Презентація книги Сергія Лойка «Аеропорт»

Рівно три роки тому, 21 січня 2015 року, було прийнято рішення про відведення українських військових з території Донецького аеропорту.

Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні: з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року.

За стійкість українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом мужності.

За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт загинули понад 200 військових.

Про ці трагічні події у вересні 2015 року вийшов роман Сергія Лойка «Аеропорт».

Теофіпольська центральна районна бібліотека презентувала цю книгу в Теофіпольській ЗОШ №1 для старшокласників.. Бібліотекар Тетяна Маринюк розповіла про автора книги та про його книгу.

Сергій Лойко - перший представник ЗМІ і єдиний іноземний журналіст, хто під час запеклих боїв у жовтні 2014 року заїхав в Донецький аеропорт. Відомий журналіст провів чотири дні серед українських військових і добровольців. Він першим став називати наших хлопців, що пройшли пекло в Донецькому аеропорту, "кіборгами", і зробив усе, що міг, щоб про національну трагедію українців дізнався весь світ.

Головний герой роману - журналіст Олексій Молчанов, що пише для американських видань. Всі події і сюжетні повороти вигадані, проте засновані на реальних подіях, а у багатьох персонажів є прототипи - люди, які віддали без краплі жалю, свої життя за те, щоб ворог не зміг йти далі. Цікаво не те, як саме відбувалася облога Донецького аеропорту, читачеві буде цікаво поставити себе на місце цих героїв, які всупереч небезпеці пішли на безпрецедентну жертовність.

Роман по-справжньому захоплює і тримає в напрузі до самого кінця. А ще в книзі неймовірно багато сюжетних ліній - вони перетікають одна в іншу ... Майдан, війна, особисті переживання героїв і, звичайно ж, любов. В романі відтворена страшна правда очевидця про те, як смерть і героїзм стали буднями вчорашніх абсолютно мирних людей. Дуже прониклива і щира, до болю і щему серця...

Донецький аеропорт став символом торжества духу українських вояків. Але при цьому його руйнування стало образом божевілля, яке несе з собою війна. Агресія Росії для українців стала несподіваним випробуванням, в якому проявилася наша воля до захисту своєї державності.

Шановні користувачі, читайте роман Сергія Лойко «Аеропорт» з цікавим сюжетом, з реальними подіями і у вас на багато що розкриються очі про цю війну - одну з найбільших трагедій України.

Переглядів: 269 | Додав: DOS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: