Головна » 2015 » Серпень » 19 » «Свята моя земля – велична Україна»
11:38
«Свята моя земля – велична Україна»

Напередодні святкування    24 річниці незалежності України 18 серпня в Теофіпольській центральній районній бібліотеці відбулася    зустріч  за круглим столом  «Свята моя земля – велична Україна»,

в  якій прийняли участь працівники відділу культури РДА, ЦРБ, РДБ, РБК та дитячої музичної школи. На зустріч  були запрошені  мужні люди, які творили і творять історію нашої держави , ризикуючи життям за майбутнє України: полковник у відставці, учасник  бойових дій  у другій світовій  війні Харлампій Пилипович Розмаріца, учасник бойових дій в Афганістані Лебідь Андрій Андрійович, учасники ліквідації Чорнобильської аварії Стучинський Анатолій Сергійович, Трайчун Віктор Володимирович, учасник бойових дій в зоні АТО Леонов Юрій Олександрович.

На початку заходу вчитель історії  Теофіпольської  ЗОШ №1  Олена Станчук зробила екскурс в глибину століть історії з біографії нашої держави

Україна- країна трагедій і краси,країна гарячої любові до народу, довгої вікової героїчної боротьби за його волю.

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу - таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом. 

 Валентина Мельничук учениця Теофіпольської ЗОШ №1 прочитала поезію про державні символи України.

 «Все далі відходять грізні і важкі роки Великої  Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя» -  наголосив  Харлампій Пилипович, який висловив своє занепокоєння подіями що відбуваються на сході України, побажав миру, спокою і злагоди всім .

«Далека та чужа країна Афганістан… Безглузда війна… Але українські воїни з гідністю виконали свій інтернаціональний обов’язок в Афганському пеклі» – сказав воїн-інтернаціоналіст Андрій Лебідь. Ми вірили, що керівництво нашої держави поступало правильно,  посилаючи нас на цю війну, ми дали присягу і мали виконати свій обов’язок з честю. І на  сьогоднішній час воїни-інтернаціоналісти захищають кордони нашої держави на сході.  « Я бажаю щоб оминали нас негаразди, бажаю миру в родинах, щоб матері не оплакували своїх синів.»

«Немає кращої країни як наша Україна» - такими словами звернувся до присутніх учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Анатолій Стучинський. Реально люди не бачать за що ми віддавали життя, враховуючи сьогоднішні події в країні, я знав, які наслідки радіації , адже вона нас вбивала. Спілкуючись з присутніми Анатолій Стучинський  висловив бажання створити клуб знавців Історії України та нашого району. Та побажав всім миру, злагоди благополуччя.

Революція Гідності.  Небесна Сотня,  боротьба за незалежність нашої держави. Скільки втрат і болю, і водночас скільки віри у своє майбутнє. На території держави зараз точаться бойові дії. Гинуть справжні патріоти рідної української землі, гинуть наші воїни і мирні люди.

Сьогодні в зоні антитерористичної операції разом з іншими військовослужбовцями воюють і наші земляки, звільняють міста і села Донеччини та Луганщини. Одним із таких є Юрій Леонов уродженець с. Михнівка. Молодий юнак у свої 24 роки на свої очі бачив жахіття війни:  руїни міст і сіл Луганщини, запеклі бої під  Дебальцево, приймав участь в розвідувальних операціях, втрачав друзів, був важко пораненим .  Але він не втрачає надії на те, що ми переможемо, адже український народ сильний, тому що він воює за свої ідеї, за свою землю.

 

З уст ведучої заходу Тетяна Григорчук ще пролунали слова болю  за нашу прекрасну Україну, цей розкішний вінок з рути і барвінку, країну смутку і краси. За її мужній народ, що віками боровся за своє щастя. Україна може вижити і повинна вижити. Утверджуймо Україну Духу, Україну Розуму, Україну Серця - навіки, до нескінченності, - на Радість Світам!

Нехай наші символи - святий Гімн, Золотий Тризуб, наш Прапор синьо-жовтий освітлюють наше життя, гріють душі й серця, єднають і зміцнюють сили всіх українців.

І  закликала  згадати у  молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих захисників української держави!

Сердечно побажала міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 470 | Додав: DOS | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: